Gołąbki Anna Lewandowska
screen - youtube.com/Onet Rano
Autor Łukasz Kowalski - 17 Października 2020

Anna Lewandowska zdradziła swój przepis na idealną niedzielę. Jej gołąbki to prawdziwy hit, wszystko przez jeden składnik

Gołąbki Anny Lewandowskiej robią prawdziwą furorę w internecie. Trenerka fitness podzieliła się swoim przepisem na tradycyjne polskie danie z fankami. Jak podkreśla, jej wersja podania nieznacznie różni się od innych przepisów. Wystarczy jeden składnik, by urozmaicić całe danie.

Gołąbki Anny Lewandowskiej robią prawdziwą furorę i internecie. Trenerka fitness zachwyciła swoim przepisem na to tradycyjne polskie danie. Jak zaznacza sportsmenka, gołąbki według jej przepisu nie wymagają godzin stania w kuchni. Dzięki prostemu trikowi można zaoszczędzić całe godziny.

DZISIAJ GRZEJE:

  1. Robert Lewandowski został wybrany najlepszym na świecie. Odstawił wielkiego Leo Messiego, pękamy z dumy
  2. Już niedługo tankując auto możesz się nieźle zdziwić. Wprowadzenie restrykcji wpłynie też na stacje paliw
  3. Zbigniew Boniek zdradził Polakom prawdę. Chodzi o przerwanie Ekstraklasy, scenariusz jest dramatyczny
Sensacyjna wiadomość z ostatniej chwili. Kamil Stoch wycofał się z mistrzostw, wszystko przez stan zdrowiaSensacyjna wiadomość z ostatniej chwili. Kamil Stoch wycofał się z mistrzostw, wszystko przez stan zdrowiaCzytaj dalej

Gołąbki Anny Lewandowskiej robią furorę

Żeby zrobić gołąbki według przepisu Anny Lewandowskiej, trzeba najpierw zebrać wszystkie składniki. Trenerka zaznacza, że jej ulubiona wersja to gołąbki podane z ziemniaczanym purée i sosem pomidorowym. Jej przepis jest urozmaicony o jeden składnik, dzięki któremu całość smakuje wyjątkowo.

Do gołąbków według przepisu Anny Lewandowskiej będziemy potrzebować 0,5 cebuli, 1 łyżki oliwy z oliwek, 200 g mięsa z szynki wieprzowej, sól morską, pieprz czarny, 200 g młodej kapusty. Samo wykonanie jest proste. Mięso trzeba zmielić, a cebulę drobno pokroić i usmażyć na oliwie. Do cebuli dodajemy mięso oraz przyprawy i wszystko dokładnie gotujemy i mieszamy. Żeby zaoszczędzić dużo czasu, Anna Lewandowska radzi zblanszować liście młodej kapusty, aby farsz bez problemu zawinąć.

Sos pomidorowy, również nie powinien sprawić problemu. Do jego wykonania potrzebujemy 3 pomidorów, 0,5 cebuli, 1 ząbku czosnku, 1 łyżeczki oliwy z oliwek, 50 ml wody, soli morskiej, pieprzu czarnego, bazylii suszonej. Cebulę i czosnek trzeba drobno posiekać i podsmażyć na oliwie. Do tego dodajemy pokrojone pomidory, wodę i przyprawy. Wszystko razem gotujemy, aż zgęstnieje.

Kibice zamarli. Lider strzelców Bundesligi zakażony koronawirusemKibice zamarli. Lider strzelców Bundesligi zakażony koronawirusemCzytaj dalej

Tradycyjne danie ze specjalnym dodatkiem

Największa niespodzianka czeka w dodatku do gołąbków, czyli ziemniaczanym purée. Aby je wykonać potrzebne będzie 300 g ziemniaków, sól morska, 1 łyżeczka masła ghee, koperek oraz specjalny składnik, czyli 30 ml mleka ryżowego. Ziemniaki trzeba obrać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie dodać masło i mleko ryżowe i wszystko razem ubić na gładkie purée.

Wszystko wykładamy razem na talerz i posypujemy koperkiem. - W przypadku gołąbków również zachęcam do wspólnego gotowania z dziećmi – przyjemne z pożytecznym, czyli nauka przez zabawę - pisze na swoim blogu Anna Lewandowska.

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Stracił prawko za jazdę po pijaku. Zaskoczył egzaminatora na placu manewrowym
  2. Koncern farmaceutyczny chciał zarobić na leku przeciw COVID-19. Nie udało się, analitycy są w szoku
  3. Prawda na temat Adama Nawałki wyszła na jaw. Dostał zdumiewającą propozycję
  4. Zbigniew Boniek zdradził Polakom prawdę. Chodzi o przerwanie Ekstraklasy, scenariusz jest dramatyczny
  5. Cristiano Ronaldo oskarżony. Miał poważnie złamać prawo, Portugalczyk wyznał prawdę fanom
  6. Test na koronawirusa dla wszystkich Polaków? Eksperci alarmują. Sytuacja wymyka się spod kontroli, kryzys uderza m.in. w turystykę

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj zestadionu.pl na: Google News