Robert Lewandowski quiz
Instagram - Robert Lewandowski
Autor Piotr Bernaciak - 31 Stycznia 2020

Test wiedzy o Robercie Lewandowskim. Tylko dla najwierniejszych fanów kapitana reprezentacji Polski

Robert Lewandowski należy do najlepszych napastników w historii Polski. Uważasz, że wiesz o nim wszystko? Sprawdź się w naszym quizie wiedzy!

Robert Lewandowski z pewnością może być uznawany za jednego z najwybitniejszych sportowców w historii naszego kraju. Udało mu się osiągnąć gigantyczny sukces za granicą, dzięki czemu dziś zaliczany jest do najlepszych zawodników grających obecnie w najsilniejszych ligach. Nie da się ukryć, że ma on miliony fanów na całym świecie, którzy podziwiają jego talent.

Przygotowaliśmy quiz dotyczący dotychczasowej kariery Roberta Lewandowskiego. Poruszyliśmy w nim także wątki z jego piłkarskiej przygody, które nie są znane wszystkim fanom polskiego futbolu. Sprawdź swoją wiedzę!

Adam Małysz zwraca uwagę na gigantyczny problem Polaków. Adam Małysz zwraca uwagę na gigantyczny problem Polaków. "Nie mamy gdzie trenować"Czytaj dalej

Robert Lewandowski - wiesz o nim wszystko?

1. Ile goli strzelił Robert Lewandowski, gdy został królem strzelców Ekstraklasy?
a) 16
b) 18
c) 25

2. Ile występów w reprezentacji Polski (stan na 31.1) zaliczył Robert Lewandowski?
a) 103
b) 110
c) 112

3. W jakim klubie Robert Lewandowski zdobył swoją pierwszą koronę króla strzelców w seniorach?
a) Mazur Radzymin
b) Legia Warszawa
c) Znicz Pruszków

4. Za kadencji którego trenera Robert Lewandowski zadebiutował w reprezentacji Polski?
a) Stefana Majewskiego
b) Pawła Janasa
c) Leo Beenhakkera

5. Ile wyniosła kwota transferu Roberta Lewandowskiego do Bayernu?
a) 59 milionów euro
b) 78 milionów euro
c) przeszedł do Bayernu za darmo

6. Ile tytułów króla strzelców Bundesligi ma na koncie Robert Lewandowski?
a) 3
b) 4
c) 5

7. Kto był przeciwnikiem Polski, gdy Robert Lewandowski zdobył bramkę w swoim debiucie w kadrze?
a) Niemcy
b) Mołdawia
c) San Marino

8. Kto był pierwszym trenerem Roberta Lewandowskiego w Bundeslidze?
a) Jurgen Klopp
b) Julian Nagelsmann
c) Jupp Heynckes

9. Ile mistrzostw Polski ma na koncie Robert Lewandowski?
a) 0
b) 1
c) 2

10. Z kim Robert Lewandowski zmierzył się w finale Ligi Mistrzów?
a) z Bayernem Monachium
b) z Juventusem
c) z Realem Madryt

Prawidłowe odpowiedzi: 1. b); 2. c); 3. c); 4. c); 5. c); 6. b); 7. c); 8. a); 9. b); 10. a).

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj zestadionu.pl na: Google News